Wydarzenia

Stanowisko PTMRiE oraz SPIN PTG wobec propozycji wprowadzenia ograniczeń w leczeniu metodą in vitro.

2016-10-28

28 października 2016 r. Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu i Embriologii (PTMRiE) oraz Sekcji Płodności i Niepłodności Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (SPIN PTG) wystosowały do Przewodniczącego Komisji Zdrowia Rzeczypospolitej Polskiej wspólne stanowisko wobec propozycji ograniczeń w leczeniu niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego (IVF). Jest to jedno z wielu działań merytorycznych podejmowanych przez PTMRiE jak i  SPiN PTG na rzecz rozwoju medycyny rozrodu w Polsce oraz dobrostanu pacjentów leczących się z powodu niepłodności. Polskie Towarzystw Medycyny Rozrodu i Embriologii w sferze działań publicznych reprezentuje członkowskie ośrodki medycyny rozrodu w Polsce  oraz indywidualnych członków PTMRiE.

Wygląda na to, że Twoja przeglądarka nie obsługuje plików PDF. Nic straconego, możesz pobrać plik klikając tutaj.